Alla hjärtans dag – snart kan du yoga med mig i Ånge!

Leave a comment

alla_hjärtans_dag_therese_logdahl_smarthantering
Till att börja med vill jag bara skicka en stor kram till dig som läser, inte bara för att det är alla hjärtans dag. Det är ju fredag till exempel och sedan är det helt otroligt att bloggen gått från noll besökare typ till ca 2000! Känns konstigt men jättekul!

Dagen har börjat med en ihopsättning av en liten filmsnutt, kanske kan visa senare. Dessutom har det blivit frukost, yoga och beställning av 18 fina yogamattor, 24 yogablock och 20 trigger balls! Här ska tränas yoga! Efter en kort liten undersökning på Facebook blev det till att styra upp lite yogaaktivitet i Ånge Kommun! Nu fattas bara lokal. Om någon har några tips och kommer från Ånge, Fränsta, Torpshammar och/eller Ljungaverk, så är jag öppen. Om det blir tillräckligt med intresse på de olika bygderna så kan jag tänka mig att åka runt. Bara det finns en lokal att hålla till i.

Jag vet, jag börjar aldrig i rätt ende. Men jag bara kör. För annars händer det aldrig nåt. Jag kommer på ett sätt eller annat hålla klasser inom kort tid. Mer info kommer. Men jag kommer köra:

Gravidyoga
För dig som är gravid eller har varit gravid. Här kommer det också vara ok att ta med sig sitt barn om du redan fött, det kommer ligga lugnt och stilla på mattan framför dig och vara med i vissa små, lugna övningar. Ett bra sätt att bilda ett band till ditt barn.

Gravid yoga är utformad med speciellt anpassade positioner för att passa den gravida kvinnan. Det innebär lugna och avslappnande övningar och att vi lägger extra tid på stretching. Framförallt på armarna och benen eftersom de bär mycket vikt under- och efter graviditeten. Dessutom kommer programmet innehålla guidade avslappnings- och meditationsövningar.

Styrkebyggande yoga
För dig som vill bygga styrka och uthållighet samt stabilisera leder. Detta är ett pass som får dig att svettas och andas tungt. Positionerna är fysiskt utmanande på ett skonsamt sätt och du kommer känna att du tränar ordentligt. Hela kroppen får sig en genomgång genom samtidigt som du tränar upp din mentala förmåga och inre styrka.

Yogaformen heter Vikasa yoga och kommer ursprungligen ur Hatha yoga med fokus på att hålla positionerna länge och ur Ashtanga Yoga som är fysiskt utmanande genom sina positioner. Fokus kommer att ligga på dig och din kropp som i all yoga, men här utmanas du genom att hålla positionerna länge och även genomföra dynamiska utmanande rörelser under en längre tid. Passet avslutas alltid med avslappning och meditation vilket är väldigt lätt efter ett pass Vikas yoga.

Yoga som smärthantering
För dig som har problem med rygg, axlar, nacke eller leder, men det kan också vara andra smärtor som diffusa muskelsmärtor, huvudvärk, migrän, musarm, stelhet eller dylikt. Det fungerar även mycket utmärkt att använda för att motverka stress och stressymptom, högt blodtryck osv. Positionerna är lugna och följsamma med fokus på små rörelser för att inte påfresta kroppen för mycket men ändå stärka, stabilisera, stretcha, lugna och öka rörligheten.

Yoga för smärta har ett ursprung ur Kundaliniyoga som vi kan känna igen genom MediYoga (medicinsk yoga). Det är mycket fokus på andningen och vi andas tungt genom hela passet vilket fungerar meditativt och assisterande gentemot det man känner eller tänker. Då smärta ofta genererar mer spänning och ömhet avslutas alltid med meditation och en längre guidad avslappning för att du ska lära dig slappna av.

Mer info om när och hur kommer, men skicka gärna ett mail eller kommentera här nedan om du har några önskemål eller förslag! Och framför allt, sprid det till alla som ni tror är intresserade av yoga!

Alla_hjärtans_dag_hjärta