Om

therese.logdahl_sara.arnald Jag är en människa men höga toppar och djupa dalar. Jag lever livet med känslor och tankar tillsammans med min kropp. Jag är människa. Precis som du. Jag gör rätt och jag gör fel.

När jag var tio år fick jag veta att det var Reumatism (RA) som orsakade värken i min kropp. En sjukdom som muterades till SLE när jag var fjorton och i dess fotspår värk i muskler och senor, påverkan på inre organ, följdsjukdomar som kärlkramp och Sjögrens Syndrom. Därav också ångest och depression.

Jag prövade febrilt allt för att hitta botemedel. I åratal förnekade jag min sjukdom, jag hatade den och gjorde mitt yttersta för att slippa uppleva den och allt vad det innebar. Inget hjälpte. Det fanns ingen mirakelkur. När jag tillslut kapitulerade inför det faktumet började en ny insikt så sakteligen växa inom mig. Trots alla sjukdomar hade jag fortfarande makten att ändra min inställning till det som fanns i mitt liv, oavsett vad livet serverade.

Idag accepterar jag min kropp precis som den är med alla dess fel och brister. Mina tankar och känslor blir hörda, men det är inte alltid jag väljer att reagera. Jag har hittat kraften för att ta tillbaka mitt liv.

Min nyfikenhet och mina val har lett mig till mängder med äventyrliga resor, liftandes som ensam tjej världen över, arbetat som PR-konsult och webbshopchef i Stockholm och vallat kor i Mongoliet. Numera ägnar jag mitt liv åt det som ger mig kraft i tillvaron, nämligen yoga och att lära mig mer om den fantastiska grå klump som vi alla har tryggt förankrad bakom vårt pannben.

Jag gillar att sammanbinda personlighet med hur vi hanterar smärta och stress. Vår inställning till oss själva och hur vi ser på oss själva är viktigast i vår resa att leva ett liv. Med inställning kan du förändra allt. Med det sagt, jag syftar inte till att du alltid ska vara glad. Det är naturligt att vara ledsen, arg och bitter, trixet är att inte låta dessa känslor ta över och bli vem du är, utan se dem och ta ansvar för det du känner.

Jag har länge grottat ner mig i mindfulness, medveten närvaro, yoga och känslomässig transformation genom att se vanor och bryta dem om det behövs. Jag har träffat massvis med människor som påverkat mina val, varit inspirationskällor till vem jag är idag. Idag vill jag prata om hur några enkla verktyg även kan hjälpa dig.

//Therese Lögdahl