Föreläsning

Smärta och stress handlar om känslor och tankar. Om kroppen och knoppen. Går det ens att få dem att fungera ihop och inte vara varandras fiender?

to be happy

Jag lever med kronisk smärta genom flera olika sjukdomar och har genom årens lopp lärt mig att se på dem annorlunda. Oftast leder det ena till det andra om vi inte lyssnar på kroppen. Jag föreslår att stress och smärta inte alls är farligt, snarare nödvändigt och något vi alla behöver i våra liv, det är liksom en del av livet.

Däremot ska vi inte låta det ta över. Vi behöver helt enkelt ändra inställning till smärta och stress. Att ändra sin inställning innebär ibland mycket jobb och att gå igenom en stor förändring, fundera i nya banor, bryta gamla mönster och kanske inte se sig så fastetsad som människa. Kanske känns det som att du gjort allt. Men det har du inte. Tro mig, då skulle du inte kika in här.

dogs

Ett helt liv, forskning och erfarenheter mals ner till ett snack på en timme. Jag talar om mina egna tankar, känslor och reaktioner och är du en helt vanlig människa så känner du nog igen dig. Jag talar om hur vi kan förändra inställningen med små och stora medel. Och hur du själv bär det ansvaret. Ingen uppgift är för svår för att överleva. Vi måste inte göra det med ett leende på läpparna, men vi behöver inte heller låta ilskan ta över. Vi övervinner våra utmaningar och når våra mål med acceptans och med vetskapen om att vi alltid har ett val. Soar high!

publik


Du lär dig bland annat detta på min föreläsning:

meditation_stresshantering

  • Stress i rätt mängd kan vara bra för prestation, effektivitet och härligt flow!
  • Det handlar inte om att stress är farligt – utan om din inställning till stress.
  • Identifiera och hantera negativa konsekvenser av stress och smärta på kort och lång sikt.
  • Att lära sig ta ansvar över de val man gör oavsett situation.
  • Hitta lugnet i stormen och definiera dåtid och framtid för att komma tillbaka till nuet.
  • Lär dig objektivt beskriva, sluta döma både dig själv och andra!