Yoga-app för dig som vill veta vilka muskler du ska använda

Leave a comment

maxresdefault

Det kan vara intressant och även nödvändigt att veta vilka muskler som arbetar i olika positioner i den fysiska delen av yoga. Det kan vara svårt att veta och om man bara utför positionen utan vetskap om vilka muskler som ska jobba så kan man aktivera andra muskler omedvetet. Rumpan är en sådan muskel. Den ska sällan aktiveras i yoga men allt som oftast vill den vara med på ett hörn och stabilisera för att avlasta de muskler som egentligen ska jobba.

iYoga Premium är en 3-D app för iPad och iPhone är utvecklad för alla nivåer av yogis med intentionen att lära oss mer om musklerna i varje position och därmed förbättra både självförtroende och teknik. Så vi riktigt kan känna efter om det är rätt muskel som aktiveras.

Grundutbudet består av 80 positioner, men ytterligare 110 avancerade yogapositioner kan köpas till om man vill det. Förutom att se vilka muskler som används i olika asanas (positioner), så finns det även färdiga yogaprogram och möjlighet att anpassa ditt eget program precis som du vill. Vilken grej va?