Jag om yoga i P4 Västernorrland

Leave a comment

therese_P4
Såhär såg det ut 2010 när jag var i radioetern senast. Morgontrött och långhårig! Imorgon kommer jag att medverka och prata yoga i P4 Västernorrland och morgonprogrammet med Tulla-Maja Fogelberg och Niklas Axelsson! 07.40 ska min stämma ljuda.

Jag kommer prata om yoga angående att en ny studie har släppts. Danderyds sjukhus har forskat på Medicinsk Yoga/MediYoga sedan 2008. Yogaformen härstammar från Kundaliniyoga och är speciellt bra för att släppa känslor, spänningar och lära sig att slappna av.

I studien har man gjort program för på hjärtinfarktpatienter, vilket ledde till att Danderyd 2010 som första sjukhus i Skandinavien började med reguljär MediYoga träning i grupp för sina hjärtinfarktpatienter. Nu ska Maria Nilsson, Fil.Mag, Doktorand KI/DS, forsknings- och hjärtsjuksköterska på Danderyd, som även lett all tidigare forskning på MediYoga på sjukhuset, starta en ny stor studie på Paroxysmalt förmaksflimmer, med 180 patienter. Den blir en av världens största randomiserade studier av den Medicinska Yogans effekter på patienter med paroxysmalt förmaksflimmer. De första patienterna börjar sin yogaträning på sjukhuset den här veckan.

Spännande, eller hur?